Waarom seks gezond is voor een goede nachtrust

Lig je voor het slapen nog uren te piekeren en kun je niet slapen? Dan is het aan te raden om seks te hebben voor je gaat slapen. Seks zorgt namelijk voor een goede nachtrust. Veiliggenieten.nl vertelt je graag waarom seks gezond is en zorgt voor een goede nachtrust.

Tijd voor verandering

Tegenwoordig zijn wij allemaal erg druk. Een drukke agenda op werk en daarnaast heb je ook veel verantwoordelijkheden en taken die je thuis staan op te wachten. Dit zorgt er allemaal niet voor dat je ontspannen bent als je eenmaal gaat slapen. Je voelt je namelijk gestrest en onrustig omdat je al nadenkt wat je de volgende dag nog allemaal moet doen. Dit kan ervoor zorgen dat je nog een hele tijd blijft piekeren over van alles. Het gevolg hiervan is een slechte nachtrust. Als je dit herkent, is het tijd voor een verandering.

Seks voor het slapen

Als je voor het slapen seks hebt, zal dit ervoor zorgen dat je heerlijk ontspannen gaat slapen. Tijdens een orgasme komt er namelijk een stofje dat oxytocine heet vrij, dit zal je een heel rustig gevoel geven. Dankzij seks vergeet je dus eventjes alle dagelijkse zorgen. Daarnaast zorgt het stofje oxytocine er ook voor dat je in slaap valt. Dit zal er voor zorgen dat je heerlijk kunt slapen en uitgerust weer wakker wordt.

Ontspannen en energiek

Seks is goed voor je relatie. Het zorgt er namelijk ook voor dat je intiem bent met je partner. Een reden die vaak naar voren komt om geen seks te hebben is dat er sprake is van vermoeidheid. Het hebben van seks zal er echter juist voor zorgen dat jij je beter gaat voelen en energiek wordt. Na een hectische en drukke dag is het fijn als je samen met je partner heerlijk kunt genieten en stress geen kans geeft. Zo zul je een stuk vrolijker zijn en je minder snel druk maken over allerlei zaken.

Meer slaap betekent meer seks

Door seks te hebben bevorder je een goede nachtrust. De kans is groot dat je na een goede nacht, de volgende dag weer heerlijk vol energie zit. Doordat jij je zo energiek voelt, is de kans ook weer groter dat je die dag weer zin en energie hebt om seks te hebben met je partner. Hoe meer je dus slaapt, hoe beter je seksleven dus ook zal worden. Het hebben van seks is dus erg goed voor je gezondheid. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je beter slaapt, maar zal ook je libido uiteindelijk verhogen.